خواص و مضرات گیاه دارویی شوید چیست؟

خواص و مضرات گیاه دارویی شوید چیست؟

خواص و مضرات گیاه دارویی شوید چیست؟

یکی از گیاهان پرطرفدار بین ما ایرانیان که در پخت انواع برنج‌ها استفاده می‌شود، در این مطلب به عنوان پادشاه گیاهان دارویی معرفی شده است.

 شوید یکی از سبزیجاتی است که به دلیل عطر و طعم خوب به صورت خیس و خشک شده در یک برنامه غذایی گنجانده می شود

شوید گیاهی است یکساله یا دو ساله که گاهی ارتفاع آن به یک متر نیز می‌رسد.

ریشه آن راست و مخروطی شکل و سفید است. این گیاه در اکثر نقاط دنیا از جمله قسمت‌های جنوب اروپا، مصر، آمریکا و چین پرورش داده می‌شود.

میوه شوید بیضوی، مسطح و دارای طول ۴ میلیمتر و عرض ۳ میلیمتر است.

رنگ آن قهوه‌ای روشن و در سطح آن برجستگی‌هایی به رنگ زرد و در کناره‌های آن لبه بال مانندی به رنگ زرد روشن دیده می‌شود.

شاید خیلی‌ها طعم و بوی این سبزی را دوست نداشته باشند، ولی اگر از خواص بیشمار این سبزی آگاه شوند، میل به خوردن آن را پیدا کنند.

تعدادی از خواص این گیاه دارویی به شرح زیر است:

۱٫ ماسک شوید نرم کننده و ترمیم کننده پوست

۲٫ مصرف آن بعد از دوران یائسگی کنترل کننده پوکی استخوان مفید است

۳٫ در طب سنتی از شوید برای آرامش اعصاب استفاده می‌کنند

۴٫ درمان سوء هاضمه، نفخ معده و روده و اسپاسم

۵٫ متوقف کننده سکسه

۶٫ افزایش ترشح شیر مادر

۷٫ تخم شوید برطرف کننده ناراحتی معده و بی خوابی

۸٫ کاهش دهنده چربی خون

۹٫ سرشار از کلسیم، فیبر، آهن و منگنز است

۱۰٫ شوید حاوی موادی موسوم به پلی‌استیلن است که ثابت شده دارای فعالیت‌های ضد باکتری و ضد قارچ و نیز دارای اثرات ضد‌التهابی هستند.

۱۱٫ دارای فیبر رژیمی است و منبع خوبی از منگنز، آهن و منیزیم محسوب می‌شود.

۱۲٫ برای کسانی که اشتهای زیادی به غذا ندارند و لاغر هستند تخم شوید بهترین دارو است زیرا اشتها را زیاد کرده معده را تقویت می‌کند و انرژی به بدن می‌دهد.

۱۳٫ برای رفع اختلالات قاعدگی توصیه می‌شود.

۱۴٫ در چین حتی شوید را برای درمان کمردردهایی که به علت انقباض عضلانی باشد به کار می‌برند.

۱۵٫ در کنار گیاهان دارویی دیگر برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوآنزا استفاده می‌شود.

۱۶٫ بر پایه تحقیقات پژوهشگران، مصرف عصاره تخم سبزی شوید، موجب كمتر شدن میزان خونریزی در ساعات اول و دوم بعد از زایمان می شود.

۱۷٫ هر ۱۰۰ گرم شوید تازه حدود ۸۵ گرم “ویتامین C” دارد،  به همین دلیل، مصرف این سبزی از ابتلا به بیماری‌های عفونی، تنفسی پیشگیری کند.

۱۸٫ قولنج را در کودکان از بین می برد.

۱۹٫ مانع از بروز یبوست می شود

۲۰٫ درمان طبیعی باد فتق با شوید

در یک نسخه قدیمی چینی برای باد فتق نیز از تخم شوید استفاده می کنند.

طرز استفاده شیوید:

برای باد فتق که از تخم شوید استفاده می کنند دستور آن باین صورت است که باید حدود ۴۰ گرم تخم شوید را بودهید تا کاملا قهو ه ای شود سپس آنرا کاملا آسیاب کنید تا بصورت پودر داراید و بعدا آنرا با سرکه سیب مخلوط کرده و میل کنید.

مضرات و هشدارهای مصرف گیاه شوید:

۱- گرم مزاجان بهتر است شیوید را با آب لیمو و سکنجبین و آب غوره و ترشی ها میل کنند و سرد مزاج ها باید آن را با قرنفل و دارچین و عسل میل نمایند.

۲- شوید از تیره جعفری بوده و بخاطر داشتن فورانوکومارین ها موجب افزایش حساسیت پوست به نور ماوراء بنفش و افزایش احتمال بروز واکنش حساسیت به نور می شود.

۳- مصرف شوید در کسانی که بیماری حاد کلیوی ( ATN) یا بیماری مزمن کلیوی دارند،موجب تشدید التهاب مجاری کلیوی بواسطه اسانس اجزاء شوید می گردد.

۴- مصرف مقادیر زیاد از فراورده های تغلیظ شده می تواند موجب تقلیل میزان اسپرم گردد .

۵- دید را ضعیف می‎کند.

۶- کسانی که زخم معده دارند احتمالاً ایجاد خونریزی می‎کند.

۷- مصرف افشرده شوید موجب افزایش احتمال اختلالات کبدی در بیمارانی که مبتلا به التهاب مزمن کبدی ( سیروز Cirrhosis ) می گردد.

۸- مصرف توام شوید با داروی ۸-متوکسی پسورالن بدلیل افزایش بروز حساسیت نوری ممنوع است. مصرف توام با داروهائی که حساسیت پوستی ایجاد می کنند مثل تتراسایکلین و داکسی سایکلین توصیه نمی شود.

منایع: اکایران، نمناک، ۷گنج، شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی

گیاهان دارویی

نظرات شما :

:: ارسال نظر