طرز تهیه ی آبگوشت چینی در دیگ داغ
طرز تهیه ی آبگوشت چینی در دیگ داغ
دیگ داغ چینی که به فوندو و یا قایق بخار هم معروف است، شامل مواد خامی مثل گوشت، سبزیجات، نودل، غذاهای دریایی و کوفته می تواند باشد، که همه ی آنها در یک دیگ یا قابلمه مشترک و یا شخصی که با آب گوشت طعم داده شده پر شده است، پخته می شوند. مواد سپس بوسیله قاشق های چوبی مخصوص چینی ها و یا بعد از رد شدن از صافی صرف می شوند. اغلب با آبگوشت، برنج و یا سس باربکیو چینی می توان این غذا را سرو کرد.
دیگ داغ چینی می تواند با انواع گوشت ها، سبزیجات یا نودل با توجه به ذائقه شخصی پر شود. به طور سنتی با توجه منطقه و فرهنگ اقوام چینی مواد مختلفی در آن مورد استفاده قرار میگیرد طوری که نزدیک دریا بیشتر انواع ماهی و غذا های دریایی و در مناطق کوهستانی بیشتر گوشت گوسفند و بز مورد استفاده استفاده قرار میگیرد. قدمت این غذای سنتی به 1000 سال قبل باز میگردد. امروزه چینی ها برای جشن سال نوی خود از این ظرف مخصوص استفاده می کنند گرچه استفاده ی روزمره ی آ بخصوص در زمستان از غذا های مورد علاقه چینی هاست. در ادامه مراحل تهیه این دیگ داغ چینی را با هم دنبال میکند:
مراحل تهیه
1.آبگوشتی را در دیگ یا قابلمه بزرگ برای پخت مواد این غذای مخصوص آماده کنید. برای تهیه آبگوشت هیچ محدودیتی وجود ندارد لذا شما می توانید به دلخواه خود به تهیه آبگوشت بپردازید. از استخوان مرغ و یا گوسفند و یا گوساله و حتی سر ماهی به همراه سبزیجات معطر و طعم دهنده های مختلف می توانید استفاده کنید. آب را آنقدر بجوشانید تا غلیظ شده و طعم گوشت کاملا در آن مشخص شود.
اما چینی ها این آبگوشت مخصوص را در دو نوع ساده و تند درست می کنند و در آن از استخوان مرغ و یا گوساله به همراه فلفل سفید و یا روغن تند، زنجبیل، فلفل قرمز خشک شده، سبزیجات رنگی و سیر استفاده میکنند.
کسانی که تمایل به استفاده از گوشت ندارند می توانند این آب گوشت را به آب سبزیجات تبدیل و فقط از سبزیجات در آن استفاده کنند.
2.گوشت های مختلف همچون گوسفند، گوساله و ماهی را بصورت خیلی نازک برای پختن در دیگ آماده کنید. نازک بودن تکه ها برای پخت سریع و کامل آن ضروری است.
هر نوع پروتئینی که دوست دارید میتوانید انتخاب کنید. می توانید از گوشت گوسفند، گوساله، مرغ، ماهی و میگو در این دیگ داغ بهره ببرید. میتوانید گوشت ها را قبلا در تکه های خیلی نازک آماده کرده و آنها را در نعنا، لیمو و یا سس تند مدتی بخوابانید تا طعم دار شوند. حتی می توانید از تخم بلدرچین و یا تخم مرغ های کوچک نیز استفاده کنید.
3.مقداری سبزیجات انتخاب و آماده کنید. مقداری سبزیجات سبز مانند کاهو، اسفناج، جعفری را بشویید و آماده کنید. بهتر است از برگ های کوچک آن ها استفاده کنید. گوجه، انواع کلم، ریشه سدر، تکه های یک ذرت تازه و قارچ هم گزینه های دیگر می توانند باشند.
4.به مقدار کافی نودل تهیه کنید تا بتوانید به تعداد میهمان ها در کنار این دیگ داغ سرو کنید. همچنین می توانید مقداری از آبگوشت را برای تهیه نودل در انتهای کار نگاه دارید. با این کار میتوانید طعم مخصوص خود را به نودل بدهید. شاید خیلی ها قبل از رسیدن به نودل سیر شوند و نخواهند که از آن هم میل کنند. برنج هم گزینه دیگری است که میتواند در کنار این غذا استفاده شود.
5.مواد دیگری هم در صورت تمایل می تواند اضافه شوند. شما میتوانید از کوفته برنجی یا کوفته قلقلی و یا گوشت های فرآوری شده و خشک و یا شور هم استفاده کنید.
6. انواع ادویه و سس ها را در کنار هم بر روی میز قرار دهید تا میهمانان در ترکیب و تهیه ی سس مخصوص خودشان آزاد باشند. شما میتوانید از سرکه سیاه، سس کچاب، سس سویا، روغن کنجد، سس خردل، و ادویه های مختلف به همراه تخم مرغ خام بر روی میز استفاده کنید تا میهمان ها خودشان به ترکیب آن پرداخته و سس دلخواه خود را درست کنند.
7.آبگوشت را به یک قابلمه یا دیگ، فلزی یا سفالی که دهانه بزرگی داشته و کم عمق باشد، منتقل کنید. مراقب باشید که هیچ ذره جامدی به آن منتقل نشود. حال میهمان ها میتوانند مواد مورد دلخواه خود را در آن بپزند. به یاد داشته باشید که این ظرف را بر روی یک گرم کننده بر روی میز قرار دهید تا همیشه داغ بماند.
8.آبگوشت را در وسط طوری قرار دهید تا همه به آن دسترسی داشته باشند و بتوانند مواد خود را در آن بپزند. خوردن این غذای چینی یک تجربه کاملا جدید و اشتراکی است. مردم دور دیگ جمع می شوند، غذای خود را در آن دیگ فرو میکنند، منتظر می مانند تا غذا آماده شود سپس آن را در سس دلخواه خود مخلوط میکنند و از طعم اختصاصی خودشان لذت می برند. صرف این غذای چینی چند ساعتی به طول می انجامد چرا که پختن و خوردن در قسمت های کوچک، به طور همزمان انجام می شود.
شما همچنین می توانید در میهمانی از تعداد بیشتری دیگ داغ استفاده کنید. اما در خانه معمولا یک دیگ برای 4-8 نفر با توجه به اندازه دیگ کافی است.
معمولا بر سر سفره از صافی و ملاقه و قاشق چینی مشترک برای منتقل کردن غذا به ظرف اختصاصی استفاده می شود. میهمان ها می توانند این مطلب را قبل از شروع به صرف غذا با خوشرویی از شما بشوند و از این وسایل استفاده کنند.
9.لذت ببرید!
ترجمه: ب. دلاوری
منبع: Wikihow
آموزش آشپزی